Over de kunstenaar

Over de kunstenaar

Het monument is in opdracht van de Stichting Joods Monument Den Haag geconcipieerd en vervaardigd door de Haags/Israëlische kunstenares Anat Ratzabi, die middels bestaande en nieuwe symboliek een plaats heeft gecreëerd, waar midden in de drukke binnenstad van Den Haag in rust herinnerd en herdacht kan worden. Deel van het monument is de zogenaamde Amalek Plaquette, die eerder aan de muur op de Gedemptegracht heeft gehangen.

”Opdat zij niet vergeten worden”
Korte documentaire – Van Concept tot Realisatie.

Anat Ratzabi, ontwerper en maker van het monument:

”Ik geloof dat het door middel van kunst in de openbare ruimte mogelijk is om te pleiten voor alternatieve perspectieven die overtuigingen, aannames en gemeenschapswaarden kunnen uitdagen.
Door gebruik te maken van symbolische elementen in het ontwerp van het gedenkteken, wordt de opvolging ondersteund bij het creëren van een kruispunt tussen verleden, heden en toekomst.

Het gedenkteken vangt en documenteert de geest en sfeer van gebeurtenissen uit het verleden en is bedoeld om nieuwsgierigheid en aandacht op te wekken, maar ook om compassie en tolerantie op te roepen. En daarmee de huidige en toekomstige generatie te doordringen van de eeuwige impact die we op elkaars leven kunnen hebben.”

Anat Ratzabi

Meer op www.anatratzabi.com

Monumenten wandelroute

U kunt een speciale wandelroute volgen om een beeld te krijgen van het Joods Erfgoed in Den Haag. Klik hier voor de wandelroute.

Over de kunstenaar

Meer informatie over de kunstenares Anat Ratzabi: over de kunstenaar

Donateurs

Dit monument is mede tot stand gekomen dankzij deze donateurs.

Joods Erfgoed

Wilt u meer weten over het Joods erfgoed Den Haag en Nederland, kijk dan ook eens bij de volgende links

Ceremonies

Voor informatie over ceremonies bij het monument verwijzen wij u naar de website van Ceremonies Joods Monument Den Haag.